Ter Eiken fase 2 – Edegem

Na het succes van de nieuwe cafetaria & squashboxen op de Edegemse Padel- en Squashclub Ter Eiken start nu de volgende fase.

Het bouwteam van oa. architecten (HOP.office), ingenieur (E.Henskens) & Almobé als aannemer werd ook voor deze realisatie opnieuw samengebracht.

Het programma van 18 nieuwe bowlingbanen, klim- en boulderfaciliteiten wordt ondergebracht  in een nieuwe hal op de kop van de site en vormt zo het sluitstuk van het project.

Het bestaande cafetaria wordt met deze hal verbonden door een atrium.

De constructie is opgebouwd met een skelet van betonnen balken en kolommen met welfsels en een gevel van sandwichpanelen.

Het dak van het atrium wordt omhoog gehouden een lichte stalen constructie.

De verzameling van de verschillende elementen in dit project sluiten in beeldtaal nauw aan bij het reeds gerealiseerde squashcomplex door hun eenvoudige geometrische vorm en afwerking van de gevels.

Als onderdeel van het masterplan voor Tereiken/Kattenbroek draagt ook deze fase bij tot de opwaardering van het broekgebied.

Dankzij een focus op de waterhuishouding & waterloopherstel wordt niet enkel het recreatieaanbod van de club uitgebreid, maar krijgt ook de broekbiotoop de kans zich verder te ontwikkelen.

Heeft u vragen of interesse?