Ter Eiken – Edegem

De bekende Edegemse tennisclub Ter Eiken werkt aan een stevige remake van haar sportinfrastructuur.
Ze speelde al in op de razendsnelle groei van de padelsport door de aanleg van 12 nieuwe padelcourts.
Nu bouwt Ter Eiken aan een nieuw clubhuis met een cafetaria van 235 m². Daar bovenop worden 4 state-of-the-art squashcourts gebouwd.
Van bij het begin van het ontwerp werd nauw samengewerkt tussen de architecten (HOP.office), de ingenieur (E. Henskens) en Almobé als aannnemer, waardoor een industriële constructie met een sterk architecturaal karakter werd ontwikkeld.
Het grote volume van de squashboxen wordt afgewerkt met een zachte houten gevel (thermowood) en de ruimte daaronder is open en transparant.
De constructie wordt opgebouwd met een staalskelet en betonwelfsels, en aangevuld met betonblokken, sandwichpanelen en gepolierd beton.
Binnenkort volgt een tweede nieuwbouwproject op het terrein van Ter Eiken, een bowling en een klimcenter zullen het recreatieaanbod van de club sterk uitbreiden.
Beide projecten passen in het masterplan van de club om het natte gebied te herwaarderen.
Samen met de nieuwe gebouwen werd ondertussen geïnvesteerd in het herstel van natuurlijke waterlopen, het broekbiotoop, hooiland en groene bufferbermen.
Zo is het project niet enkel leuk voor sportievelingen en levensgenieters maar ook voor de kikkers, padden, eenden en vlinders van het Edegemse ‘Kattenbroek’.

Heeft u vragen of interesse?